dilluns, 22 de juny del 2015

L'ajuntament del Prat sanciona a la campanya "No Votis PxC" per repartir fullets entre els vianats.

- Repartir entre els vianants follets informatius a El Prat et pot costar ser identificada i una sanció de 200€, en virtut de l'ordenança de civisme vigent. 

 



El dijous 21 de maig, un grup d’activistes de la plataforma "Esborrem el feixisme" vam posar-nos a repartir els follets de la campanya “No Votis cap grup feixista” impulsada per l'UCFR. Uns militants de Plataforma per Catalunya (PxC) que estaven repartint la seva propaganda electoral a les inmediacions van venir i gravant-nos amb el mòbil i ens van estar increpant i insultant. Nosaltres en cap moment vam contestar-los ni els hi vam dirigir la paraula. El primer que van fer va ser dir-nos que trucarien a la policia perquè, segons ells, estàvem cometent un delicte. Al cap d’una estona, que no va arribar a la mitja hora, nosaltres vam marxar. Estàvem persones caminant ja a molts metres d’on estaven PxC, quan un policia municipal ens va cridar i ens va demanar que ens aturéssim. Anava acompanyat d’un militant de PxC que li estava dient que ens identifiqués. El policia municipal ens va demanar el nom i el DNI i ens va exigir que li donéssim el follet que jo dúiem a la mà, que segons ell ens havia vist repartir. El policia semblava obeir les demandes que li havia fet PxC perquè ens va dir que ell recollia les dades i que després miraria si estàvem cometent alguna infracció repartint aquella propaganda electoral (que devia ser el què el militant de PxC li devia explicar), llavors nosaltres li vam dir que no érem cap partit i que no estàvem repartint propaganda electoral. Després, el militant de PxC, en una actitud amenaçadora, li va dir al policia que ens posaria una denúncia a nosaltres per agressió i insults. Esborrem el feixisme ja varem denunciar públicament per les xarxes socials aquest intent d’intimidació. 

 El dimecres 18 de juny, ens va arribar la sanció. Segons l’expedient sancionador, qui l’inicia és el tinent d’alcalde de l’Àrea de Seguretat Ciutadana, Manteniment i Serveis Urbans Quim Bartolomé (en el nou govern municipal, continua ocupant aquest càrrec) i la intendenta en cap de la Policia Local l’instrueix. L’expedient el fan a partir de la denúncia de la policia local. Fa referència a infringir l’article 77.11 de l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana, que estableix com a infracció lleu “Utilitzar o ocupar la via pública”, i determina un import de 200 euros de sanció. L’ordenança no tipifica cap infracció concreta pel fet de repartir follets informatius pel carrer. Estem estudiant les vies per tal de reclamar la retirada de la sanció i també denunciar l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana del Prat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada