dimarts, 28 de febrer del 2012

"Esborrem el feixisme" insta de nou al consistori a abordar la qüestió dels carrers franquistes del Prat


La Campanya "Esborrem el feixisme, dignifiquem els carrers" hem tornat a introduir una instància al consistori perquè tracti en el pròxim ple de març la qüestió dels carrers franquistes que encaren perduren al Prat, tot just 3 anys després de que en març de 2009 presentessim al ple la iniciativa popular per la recuperació de la memòria històrica, on demanavem la seva immediata substitució. Aquesta instància és idèntica a la que vem presentar l'any passat, on se'ns va respondre que aquest assumpte no seria resolt fins que no passessin les eleccions municipals de maig de 2011. Davant l'evident i reiterat incompliment d'aquest compromís hem tornat a demanar una resolució definitiva, sigui en el mateix ple o constituint la comissió de nomenclàtor, fent-nos arribar als impulsors de la iniciativa una resposta en el període més breu possible.



[Text de l'instancia al ple de l'ajuntament]


A l’atenció de la Junta de Govern de l’Ajuntament del Prat de Llobregat

Ara fa tres anys, el 4 de març de 2009, membres de la Plataforma “Esborrem el feixisme, dignifiquem els carrers” del Prat de Llobregat amb el recolzament d’una dotzena d’entitats i col·lectius, va presentar al Ple Municipal una Iniciativa Popular per la recuperació de la Memòria Històrica que va ser discutida i votada favorablement per la majoria dels grups polítics.

Com a conseqüència d’aquest acord el mes de març de 2010 se’ns va convidar a tres representants de la plataforma a debatre l’assumpte a la Comissió de Nomenclàtor, organisme encarregat de canalitzar el sentit de la mateixa. El debat es va donar en dues sessions i va girar entorn la nostra demanda de retirar les darreres plaques falangistes que quedaven a diversos edificis, fet que va ser aprovat i executat el següent mes de maig de forma parcial, en haver pogut constatar que encara queden algunes per retirar, i especialment, en el canvi de diversos noms de carrers relacionats directament amb el franquisme, i per tant, al nostre parer, seguint la legislació actual i per respecte a les víctimes de la dictadura han de ser substituits.
Després de debatre la qüestió, i un cop aportats els arguments de cadascuna de les parts, les sessions van ser tancades amb el compromís de redactar un informe des de la comissió, recollint les diverses argumentacions i proves de cadascuna de les parts, que seria tramés a cadascún dels participants en els debats i als grups municipals perquè prenguessin una resolució al Ple que, com se’ns va dir, és l’únic organisme amb competència per fer-ho.

En motiu de coincidir el proper ple de març amb el tercer aniversari de la presentació de l’iniciativa, amb els dos anys dels debats a la Comissió de Nomenclàtor, i havent transcorregut un any des de que vem presentar una iniciativa idèntica a aquesta per demanar una resolució pública al ple, tornem a demanar: 

- Que el canvi de nom dels carrers consti en l’ordre del dia del proper Ple de març, i pugui ser debatut i resolt pels diferents grups municipals.

- Que en cas de que el Ple consideri necessària la constitució prèvia d’una nova comissió de nomenclàtor per poder tractar l’assumpte, com ens va informar el portaveu de l’equip de govern en el ple de març de 2011, aquesta pugui ser convocada i constituida en el període més breu possible per agilitzar la resolució.

- Poder disposar de l’informe que es faci arribar des d’aquesta comissió als diferents grups polítics en tant que aquest document els servirà de base per prendre una resolució i en tant que som part interessada en l’assumpte.

És per això que els representants de la Plataforma a les reunions de la Comissió de Nomenclàtor signem aquesta demanda.

Campanya "Esborreme el feixisme, dignifiquem els carrers"
El Prat de Llobregat, a 27 de febrer de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada