divendres, 23 de gener del 2009

Pretenen anul·lar l’acte d’homenatge a les víctimes del franquisme al Prat de Llobregat


[Comunicat de la campanya antifeixista]


El proper 25 de gener a les vuit de la tarda a la Plaça de la Vila del Prat de Llobregat un grup d’individus, entitats i col·lectius, dins de la Plataforma Antifeixista del Prat, en motiu del setantè aniversari de l’ocupació de la població per les tropes franquistes, realitzarem un acte d’homenatge a les víctimes del franquisme a la nostra localitat sota el lema “70 anys de silenci i prou”, amb la col·laboració de membres de la companyia de teatre Kaddish.

Avui divendres 23 de gener, dos dies abans de la realització de l’acte, hem rebut una carta signada per la cap de policia local del Prat, Teresa Carrasco,advertint-nos que l’ajuntament governat per IC-PSC, al qual se’l va notificar la realització de l’acte el passat 14 de gener, no és competent per autoritzar-lo, i que havíem de demanar el conseqüent permís dirigint-nos a la Prefectura dels mossos d’esquadra de la localitat. Val a dir que el cap de negociat del departament de seguretat ciutadana , Jose Garcia Barrios, es va posar en contacte amb la persona que havia tramès l’instància el dijous 22 de gener, per indicar-li que tot acte que reuneixi més d’un número de persones a la via pública no estava permès sense la prèvia autorització per part de la delegació del govern. Una informació que és errònia.

Per la nostra part pretenem realitzar l’acte que ja ha estat notificat pels mitjans habituals a la nostra població i volem expresar les següents consideracions:

Sabem que tot acte públic que s’ha realitzat a la nostra població no ha tingut els mateixos entrebancs burocràtics que ens estan posant a nosaltres. Molt més quan les persones que formem la campanya fa temps estem a diferents entitats i hem realitzat aquests tràmits en innombrables ocasions.
No estem disposats a demanar permís per concentrar-nos, menys quan hem notificat la realització de l’acte per les vies tradicionals. El dret de reunió i manifestació és inalianable i no necessitem cap permís de ningú per exercir-los com erròniament volen fer creure. Si algú creu convenient avisar a la policia davant un acte pacífic d’homenatge a les víctimes del franquisme és el seu problema i no el nostre. No pensem acceptar que cap cos policial reguli i decideixi quins actes es poden o no realitzar al carrer ni haver de demanar-los permís.

Entenem que aquests entrebancs són deguts a la naturalesa de l’acte i a la denúncia implícita que comporta cap a les autoritats en no haver fet res durant 30 anys per homenatjar aquestes víctimes i en no haver-se comptat amb el seu parer per fer-lo sinó el dels individus i entitats de la societat civil. Una forma de càstic que ja han patit alguns col·lectius i entitats concretes de la nostra població.

Precissament l’intent d’anul·lar aquest acte sota unes lleis absolutament restrictives venen a demostrar la necessitat del mateix i a refermar la nostra convicció de que el franquisme continua ben viu en les mentalitats dels que governen, per molt que se’n declarin “d’esquerres de debò” o hereus d’aquells als quals diumenge homenatjarem com es mereixen d’una vegada.

Plataforma Antifeixista del Prat. 23 gener 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada